top of page

Ons verhaal

We genieten elke dag van onze reis

2010, een heel bijzonder jaar

Toen wij in 2010 elkaar het ja-woord hadden gegeven en op onze zoektocht naar een huis deze fantastische plek in het bos bij IJhorst tegenkwamen, werden onze onuitgesproken wensen vervuld. Wat een ongelofelijke plek! 

Na flink onderhandelen kwam onze droom uit: wonen in een huisje op een open plek in het bos. Dat was het prille begin van Voedselbostuyn Reestdal en B&B De Bostuyn.

Van wonen​ naar gastheerschap en bosboeren 

Vanaf 2013 zijn we in een gezellig houten chalet op een mooi plekje in de tuin onze B&B De Bostuyn begonnen, met al snel daarna de houtgestookte hottub erbij. Vele leuke gasten hebben sindsdien een heerlijk ontspannen vakantie of weekend hier doorgebracht. 

Om de eekhoorntjes naar de tuin te lokken waren we begonnen met het planten van hazelaars en notenbomen. Het idee was geboren: De bostuyn zou een eetbare bostuyn worden.

Rustpunt?

Nu alweer een aantal jaar hebben we ook een Rustpunt ingericht. Hier kunnen fietsers en wandelaars wat te drinken pakken en even uitrusten. Dit is ook een prima gelegenheid om door ons gekweekte paddenstoelen of andere producten die we van de oogst maken te kopen en om even rond te kijken. 

Laatste ontwikkelingen 

Om rond te kunnen kijken hebben we een korte rondwandeling uitgezet met richtingbordjes. Het Bostuynrondje. Bij een aantal bomen staan bordjes met de naam van de soort. Daarnaast zijn we bezig met het realiseren van zonnepanelen zodat B&B en wijzelf duurzamere energie kunnen gebruiken. Ook willen we meer mensen in contact brengen met het voedselbos door activiteiten zoals rondleidingen en workshops te organiseren.

bottom of page